Αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στην Ελλάδα, έχω την ευκαιρία εκτός από τα νησιά που επισκέπτομαι με τις ΕΙΚΟΝΕΣ να ξεκλέβω λίγο χρόνο για να (ξανά)ανακαλύπτω τις ομορφιές της Αττικής, γιατί έχει και μάλιστα πάρα πολλές. Όσοι λοιπόν έχουν μείνει στην Αθήνα και στα πέριξ τις καλοκαιρινές αυτές ημέρες δεν θα τους αφήσω παραπονεμένους. Οι θερμοκρασίες έχουν “χτυπήσει” κόκκινο και, που καλύτερα να πας από την Αθηναϊκή ριβιέρα!
Κάνοντας ένα διάλλειμα από τα γυρίσματα των «Εικόνων» λοιπόν και επιστρέφοντας από το τελευταίο μου ταξίδι στη Τήνο επέλεξα να κάνω μια βόλτα σε γνώριμα αλλά ανανεωμένα μέρη, στη Βουλιαγμένη και να επισκεφτώ κάποιες από τις καλύτερες επιλογές σε φαγητό που υπάρχουν στην περιοχή. Πήγα, δοκίμασα, ανακάλυψα και σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε ευκαιρία!
Στη Βουλιαγμένη βρίσκεται η Ιθάκη. Την Ιθάκη ακόμα και αν δεν έχεις έρθει, την έχεις ακούσει. Και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού πρόκειται για έναν θρυλικό γαστρονομικό προορισμό της Αθήνας σημείο αναφοράς του εστιατορικού χάρτη της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Η υψηλή γαστρονομία συναντάει την υψηλή αισθητική, η γνώση και η εμπειρία την αγάπη για το φαγητό, ο άψογος επαγγελματισμός την ελληνική φιλοξενία και όλα αυτά σε ένα χώρο εκλεπτυσμένο με βεράντα στο καλύτερο σημείο της αθηναϊκής ριβιέρας με πανοραμική θέα στη θάλασσα που κόβει την ανάσα και τον ήχο από τα κύματα να χαλαρώνει κάθε αίσθηση. Εγώ ήμουν εκεί μπλε ώρα και ομολογώ ότι έζησα μια κορυφαία εμπειρία, που δεν μπορείς να έχεις αλλού. Η Ιθάκη δεν έχει βραβευτεί τυχαία ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο φαγητό αλλά και στην μοναδική ατμόσφαιρα και φυσικά τη θέα… Ο ρομαντισμός στα καλύτερά του! Αν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας, αυτό είναι ότι καλύτερο!
Στα της κουζίνας, να σας πω ότι δοκίμασα τα εξαιρετικά πιάτα μεσογειακής αλλά και ασιατικής κουζίνας με έμφαση στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μαζί με τον chef Σπύρο Ασιμή που μου μίλησε για τη φιλοσοφία του μενού και μου παρουσίασε τα πιάτα. Δοκίμασα ανεπανάληπτες γεύσεις, σεβίτσε με χτένια αλλά και σεβίτσε κόκκινης γαρίδας Κοιλάδας, σαλάτα με κολοκύθι και κολοκύθα, βελουτέ αστακού, ρολό με σασίμι και σπαγγέτι a la vongole…Οι γεύσεις δεν περιγράφονται με λόγια!
To The Royal Beach Vouliagmeni Club συστήνει στο αθηναϊκό κοινό ένα καινούριο, φρέσκο γαστρονομικό concept, την κουζίνα Itamesi που ουσιαστικά πρόκειται για έναν συνδυασμό ιταλικών πιάτων και ιαπωνικών στοιχείων. Όπως μου εξήγησε ο chef Αντώνης Κουρκούτας πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική, τολμηρή νέα πρόταση, βάση της οποίας είναι η μίξη σε άριστη ισορροπία ιταλικών και ιαπωνικών στοιχείων που έχουν ως αποτέλεσμα πρωτόγνωρες και εξαιρετικές γεύσεις. Αυτή η ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία προσφέρεται σε έναν υπέροχο ανοιχτό ηλιόλουστο χώρο με θέα το απέραντο της θάλασσας, ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είμαι σίγουρος ότι η νέα αυτή κουζίνα σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα θα σας εντυπωσιάσει. Αν πάλι δεν έρθετε για φαγητό, θα έρθετε για μπάνιο εδώ μπροστά στα πεντακάθαρα νερά για μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία!
Για τον Λάμπρο στη Βουλιαγμένη τι να πούμε… Διάσημος προορισμός όχι μόνο στα νότια αλλά γενικά στη χώρα για ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά. Ένα ιστορικό εστιατόριο, από τα ιστορικότερα όλης της χώρας αφού λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1889 και δεν έχει παρεκκλίνει στιγμή από την απαράβατη αρχή του που είναι η αδιαπραγμάτευτα άριστη ποιότητα. Γεγονός που δίνει προστιθέμενη αξία σε ένα ούτως ή άλλως ιστορικό μαγαζί. Ο Λάμπρος είναι κλασική αξία στη ψαροφαγία και όχι μόνο στα νότια. Παραδέχομαι ότι απόλυτα αντικειμενικός δεν μπορώ να είμαι καθώς πρόκειται για ένα μαγαζί που όταν είμαι στην Ελλάδα θα το επισκεφτώ σίγουρα μια φορά στις 15 μέρες, είναι το αγαπημένο μου. Ωστόσο όποιος έχει έρθει στο Λάμπρο έστω μια φορά ξέρει ότι δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής σε αυτό που λέω. Άριστη ποιότητα, άριστη εξυπηρέτηση, αγάπη, γνώση και μεράκι σε ένα μενού ωδή στην ψαροφαγία που θα απολαύσετε “περικυκλωμένοι” από τη θάλασσα σε έναν χώρο, υπέροχο. Η θέα εδώ είναι συγκλονιστική, το βλέμμα χάνεται στο απέραντο του ορίζοντα και της θάλασσας… και όλα αυτά είναι που έχουν κατατάξει τον Λάμπρο στην κορυφή, με πελάτες θαμώνες που επιστρέφουν εδώ ξανά και ξανά!
Πηγή: travelstyle.gr