Ενδιαφέρον για συμμετοχή και σε άλλα έργα στο Ελληνικό εκτός από το Riviera Tower που έχει αναλάβει μαζί με την γαλλική Bouygues και τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε κοινοπραξία με τη ΜΕΤΚΑ του ομίλου Mytilineos, διατηρεί ο όμιλος Ιντρακάτ, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αλέξανδρος Εξάρχου. Η Ιντρακάτ, η οποία προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά και της Άκτωρ, γίνεται πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα πίσω από τον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα, με συμμετοχή επίσης και σε έργα παραχωρήσεων, ΣΔΙΤ καθώς και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην αξιοποίηση ακινήτων, έχοντας αποκτήσει πρόσφατα το Apanema Resort στη Μύκονο και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στον τουριστικό τομέα. Επιπλέον έχει δημιουργήσει το ξενοδοχείο Μilos στην οδό Κολοκοτρώνη στο Σύνταγμα, ενώ παλαιότερα είχε στο χαρτοφυλάκιό της και το Branco στον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο, το οποίο πούλησε στη συνέχεια στον όμιλο Βαρδινογιάννη.
Σε εξέλιξη η θεμελίωση του Riviera Tower
Αυτή την περίοδο εξελίσσεται η θεμελίωση του Riviera Tower, όπου οι εργασίες πραγματοποιούνται απρόσκοπτα από την κοινοπραξία των Ιντρακάτ-Bouygues, η οποία έχει αναλάβει να κατασκευάσει το κτίριο με ποσοστό συμμετοχής 40%-60% αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Εξάρχου, «ακόμα δεν έχουμε εισπράξει προκαταβολή για το έργο, ωστόσο είναι κάτι που θα συμβεί πιθανότατα τον επόμενο μήνα και θα κινηθούν πιο έντονα οι κατασκευαστικές εργασίες εκεί. Ωστόσο έχει γίνει πολλή δουλειά λόγω του συστήματος που εφαρμόζει η Lamda Development με τις προπαρασκευαστικές εργασίες και από πλευράς μας είμαστε απολύτως έτοιμοι. Έχουμε ήδη έτοιμες τις περισσότερες συμβάσεις προμήθειας, οι οποίες είναι κλεισμένες και πιστεύω ότι το έργο θα κινηθεί πολύ καλά».
Θα θυμίσουμε ότι ο προϋπολογισμός εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στα 345 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που κατανέμεται με βάση τη συμμετοχή της Ιντρακάτ και της Bouygues στην κοινοπραξία του Riviera Tower.
Η Ιντρακάτ έχει επίσης ανακηρυχθεί προσωρινή ανάδοχος μαζί με την ΜΕΤΚΑ για το έργο κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του Ελληνικού. Ο επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας εκτίμησε ότι η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου είναι κάτι που θα συμβεί το αργότερο εντός του επόμενου τριμήνου. Ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου αυτού ανέρχεται στα 72 εκατομμύρια ευρώ.
Ως προς την εύρεση προσωπικού, κατεύθυνση προς την οποία αρκετές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στον κατασκευαστικό τομέα γνωρίζουν σημαντικές δυσκολίες το τελευταίο διάστημα, ο κύριος Εξάρχου σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Άκτωρ, κίνηση για την οποία εκκρεμεί η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα ενισχυθεί σημαντικά το διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό. Πρακτικά, η Ιντρακάτ που σήμερα απασχολεί 560 άτομα, θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Άκτωρ, που διαθέτει 2.800 εργαζόμενους και με αυτόν τον τρόπο θα απασχολεί 3.360 άτομα. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Εξάρχου, το συγκεκριμένο γεγονός θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο να διεκδικήσει και άλλα έργα – μεταξύ αυτών και στο Ελληνικό – καθώς και να εκτελέσει με μεγαλύτερη άνεση τα όσα ήδη έχει αναλάβει. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα έργα που έχει προς εκτέλεση η Ιντρακάτ (ανεκτέλεστο έργων), έχουν αυτή τη στιγμή προϋπολογισμό 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ μαζί με αυτά της Άκτωρ τα έργα προς εκτέλεση θα ανέρχονται στα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: noupou.gr