Το AthinaikiRiviera.gr πέρασε λίγο πιο πάνω από τα Νότια Προάστια, επισκεπτόμενο τα Πετράλωνα!
AthinaikiRiviera.gr | 01/02/20 - 15.06
Παρασκευή βράδυ και είχαμε τη διάθεση να πάμε σε λύσεις πιο κλασσικές. Τη περασμένη εβδομάδα σας αναλύσαμε το Pancho που χτυπά στην καρδιά του Πειραιά, δοκιμάζοντας τις μεξικάνικες γεύσεις του.
Αυτή τη βδομάδα, θελήσαμε να πάμε σε κάτι περισσότερο ‘’παραδοσιακό’’.
Αφήσαμε για λίγο τα Νότια Προάστια και κατευθυνθήκαμε στα Πετράλωνα. Εκεί μας είχαν μιλήσει για ένα ‘’ψητοπωλείο’’ το οποίο συγχρόνως είναι ‘’πιτσαρία’’, και ‘’μπεργκεράδικο’’ αλλά και νεανικό στέκι.
Γίνονται όλα αυτά μαζί; Τελικά, ναι!
Το ‘’Best Taste’’ ξεκίνησε τη… καριέρα του προσφέροντας κυρίως κρεατικά. Μερίδες, σουβλάκια και πάει λέγοντας. Στη πορεία όμως η ηγεσία του καταστήματος αποφάσισε πως θα ήταν εξαιρετική ευκαιρία να ενισχύσει το μενού και με άλλες γεύσεις, προσελκύοντας κοινό που έψαχνε κι άλλες γεύσεις.
Και το κατάφερε απόλυτα. Το Best διαθέτει ουσιαστικά τρεις καταλόγους. Έναν για τα κρεατικά, έναν για τις πίτσες και έναν για τα burger.
Μπορεί ένα κατάστημα να πετύχει να τα κάνει όλα τέλεια; Αυτό αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε. Εδώ οφείλουμε να τονίσουμε πως το κατάστημα διαθέτει δύο κουζίνες. Η μία ασχολείται με τα κρεατικά, και η άλλη με τα υπόλοιπα.
Στη προσπάθεια μας λοιπόν να δοκιμάσουμε λίγο απ’ όλα, καταλήξαμε σε μία μεγάλη παραγγελία. Το service μας πρότεινε να δοκιμάσουμε την σαλάτα ‘’Κοκο-Best’’. Δεν αρνηθήκαμε τη πρόκληση. Επιλέξαμε μία μερίδα ‘’μπριζολοκάλαμα’’ (έτσι ονομάζει τα χοιρινά καλαμάκια), μία πίτσα ‘’καραμπονάρα’’, μία μερίδα ζυμαρικά ‘’Ταλιατέλες’’ με σάλτσα κιμά, μπεσαμέλ και μαλιτζάνα, και ένα μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλο.
Το κατάστημα σε επίπεδο χώρων δε θυμίζει για κανένα λόγο ‘’ψητοπωλείο’’. Ιδιαιτέρως μοντέρνα διακόσμηση, τηλεοράσεις να παίζουν πάσης φύσεως προγράμματα, και εξοπλισμός ιδιαιτέρως καινούργιος και μοντέρνος. Για το λόγο αυτό άλλωστε αποτελεί και νεανικό στέκι.
Πρώτη έφτασε η σαλάτα. Πρόκειται για ένα πιάτο που σου προκαλεί άγχος όταν το βλέπεις. Διαθέτει μαρούλι, iceberg, κρουτόν, καλαμπόκι, σος, ντοματίνια, ξύδι μπαλσάμικο και από κρέας επιλέγεις ότι θέλεις. Εμείς προσθέσαμε γύρο κοτόπουλο. Κοστίζει 6.5 ευρώ και πραγματικά ίσως είναι η μεγαλύτερα σαλάτα που έχουμε ποτέ δει. Άνετα είναι για μία περά 4 ή και 5 ατόμων. Γευστικά, οι γεύσεις δένουν μεταξύ τους εκπληκτικά. Το service του καταστήματος μας ενημέρωσε πως πρόκειται για το πιο ‘’must’’ πιάτο του μαγαζιού και διαπιστώσαμε πολύ γρήγορα το λόγο.
Στη συνέχεια ήρθαν και τα υπόλοιπα πιάτα. Ξεκινώντας από την πίτσα, να τονίσουμε πως η κλασσική 8αρα κοστίζει μόλις 5,99. Έχουμε δοκιμάσει και άλλου πίτσα καρμπονάρα, αλλά θεωρούσαμε πως πρόκειται για τη κλασσική πίτσα που διαθέτει σάλτσα καρμπονάρας. Όχι στο Best. Εκεί ο σεφ έχει επιλέξει να προσθέτει και πρόσθετες πένες μαζί με τη σάλτσα πάνω στη πίτσα. Εντυπωσιακή σε εικόνα αλλά και σε γεύση.
Η μερίδα με τις ταλιατέλες εξίσου εξαιρετική. Μεγάλο πιάτο, με ιδιαίτερες γεύσεις. Μας έκανε όντως εντύπωση πως δε διαθέτει σε επίπεδο ζυμαρικών απλές συνταγές, απλά για να γεμίζει το μενού, αλλά ‘’ψαγμένες’’ γεύσεις.
Τα μπριζολοκάλαμα εξ’ ίσου ιδιαίτερα. Μεγάλα σε μέγεθος, και με εξαιρετική γεύση. Σπάνια θα συναντήσετε τόσο καλοπροσεγμένο κρέας σε ένα απλό χοιρινό καλαμάκι.
Αφήσαμε για το τέλος το burger, γιατί συμφωνήσαμε πως μαζί με την σαλάτα αποτελούν το highlight της βραδιάς.
Πολύ μεγάλο σε μέγεθος, καλοψημένο κοτόπουλο, πολύ ισορροπημένα υλικά μέσα στο burger, και μεγάλη ποσότητα από τηγανιτές πατάτες. Πόσο κοστίζει όλο αυτό; Μόλις 5.5 ευρώ. Η έννοια του ‘’value’’ χάνει την ουσία της δηλαδή.
Σίγουρα αποτέλεσε από τις πιο ενδιαφέρουσες επισκέψεις που έχουμε κάνει τώρα τελευταία. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις ένα τόσο μα τόσο μεγάλο και φορτωμένο μενού και να είναι όλα τόσο μα τόσο καλά σε γεύση, ποιότητα, εμφάνιση και κόστος.
Στα υπέρ προσθέστε πως στο τέλος το κατάστημα προσφέρει και κέρασμα γιαούρτι με βύσσινο...