Η βόλτα κατά μήκος της Πειραϊκής είναι άλλο πράμα. Το μάτι ανοίγει και δε χορταίνεις να βλέπεις θάλασσα. Όταν σουρουπώνει δε, το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι μοναδικό. Αφιερώστε μια μέρα για να περπατήσετε μέχρι τη Μαρίνα Ζέας ή το Πασαλιμάνι και στο τέλος, κάντε μια στάση για ψάρι και ούζο σε μια από τις ψαροταβέρνες της Ακτής Θεμιστοκλέους ή λίγο πιο μέσα.
Αχινός
Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος σας περιμένει να σας ταξιδέψει με το θαλασσινό του ντεκόρ και τις ψαρολιχουδιές του. Αν και έμεινε κλειστό για χρόνια, άνοιξε πρόσφατα με νόστιμους ψαρομεζέδες και νησιώτικο σκηνικό. Τώρα που ο καιρός σιγά σιγά το επιτρέπει, καθίστε στα όμορφα μπαλκονάκια του και αγναντέψτε τη θάλασσα. Δοκιμάστε γαριδάκι ψιλό, μύδια αχνιστά, γαύρο στο τηγάνι και ό,τι ψάρι έχει φρέσκο.
Πληροφορίες: Ακτή Θεμιστοκλέους 51, Πειραιάς, 210 4526944, www.axinos.gr
Το Αγκυροβόλι του Σωτήρη
Στην καρδιά της Πειραϊκής, το Αγκυροβόλι του Σωτήρη προσφέρει και τους δικούς του ψαρομεζέδες. Βρίσκεται εκεί από το 1999, σε ένα κλασικό σκηνικό ψαροταβέρνας και τρατάρει θαλασσινά και φρέσκα ψάρια. Δοκιμάστε μελιτζάνα με τυρί και θαλασσινά, γαρίδες σαγανάκι, αχινοσαλάτα και φυσικά, τη φημισμένη του γαριδομακαρονάδα, μαζί με ένα ψάρι στα κάρβουνα.
Πληροφορίες: Ακτή Θεμιστοκλέους 324, 2104511231
Ημεροβίγλι
Ένα όμορφο, μοντέρνο και πολύχρωμο σκηνικό, σε καλωσορίζει για να ατενίσεις τη θάλασσα του Σαρωνικού στα πόδια σου. Μικρά κεσεδάκια έγιναν φωτιστικά, θαλασσινά ντεκόρ στόλισαν τα μαξιλάρια και τους καναπέδες και πολύχρωμα πιάτα στρώθηκαν έτοιμα να γεμίσουν με νόστιμα θαλασσινά. Μελετήστε το αρκετά μεγάλο μενού του και δοκιμάστε γαύρο ξιδάτο, γαριδοφλογέρα, φάβα σαντορινιά, σαρδέλα ψητή, μύδια μπεκρή μεζέ, αθερίνα του φαγά, γαριδάκι συμιακό και πολλά ψάρια με το κιλό.
Πληροφορίες: Ακτή Θεμιστοκλέους 56, 210 4523382, www.imerovigli.com.gr
Τα βράχια της Πειραϊκής
Ο ιδιοκτήτης του κατάγεται από την Κάλυμνο και φέρνει μαζί του την θαλασσινή του κουλτούρα. Ο χώρος του είναι απλός, ντυμένος στα μπλε της θάλασσας και η κουζίνα του δεν ησυχάζει ποτέ. Δοκιμάστε μύδια σαγανάκι, γαύρο ή αθερίνα στο τηγάνι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, σαρδέλα ψητή, σουπιές κρασάτες και την σπεσιαλιτέ της Καλύμνου, το Σπινιάλο (τρόπος διατήρησης της ψίχας από τις φούσκες).
Πληροφορίες: Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραιάς, 210 4538461.
Πηγή: clickatlife.gr