Βρήκαμε εκείνα τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ και τα πάσης φύσεως καταστήματα που πρέπει να ανακαλύψεις -αν δεν το έχεις κάνει ήδη- σε μια περιοχή που δεν της λείπει τίποτα. Στον Άλιμο.
Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε. Αυτά τα διαμαντάκια του Αλίμου που κάνουν τη ζωή σου στα νότια πιο ωραία πρέπει να τα τιμήσεις πάση θυσία.
Γευστικές στάσεις
Ο Μπακάλης
Δύο νέοι άνθρωποι, ο Γιώργος Αναστασίου και ο Μανώλης Σκυλάκης, αποφάσισαν να μας ταξιδέψουν, οπτικά και γευστικά, σε μια χρονοκάψουλα της παλιάς Αθήνας. Είτε επιλέξεις να τα πάρεις για το σπίτι, είτε αποφασίσεις να κάτσεις σε κάποιο από τα τραπεζάκια του μαγαζιού, το σίγουρο είναι ότι θα δοκιμάσεις αγνά προϊόντα που επιλέγονται με προσοχή από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από παξιμάδια από την Κρήτη και τα Κύθηρα, παλαιωμένα τυριά απ’ όλη την Ελλάδα, χειροποίητα ζυμαρικά, φρέσκο ελαιόλαδο, αλλαντικά ωρίμανσης, βιολογικά προϊόντα Ζέας, αυγά βιολογικής γεωργίας και ελευθέρας βοσκής, μέχρι μέλι, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, χειροποίητες σοκολάτες, μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, γλυκά του κουταλιού και τόσα άλλα προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα.
Due Pentole
Τα “δύο τηγάνια” όπως μεταφράζεται το όνομα του ιταλικού Due Pentole στον Άλιμο, είναι μια στάση που αξίζει να κάνεις αν εκτιμάς τη γειτονική κουζίνα. Ετοιμάσου να δοκιμάσεις οriginal ιταλικές γεύσεις, μιας και οι σεφ Αλέκος Γαμπιεράκης και Γιάννης Καβούκης έχουν εντρυφήσει για τα καλά, προσθέτοντας μάλιστα δικές τους συνταγές στον κατάλογο. Η πιο χαρακτηριστική -και ίσως η πιο αγαπημένη του κόσμου, οι παπαρδέλες Due Pentole, με λεπτές φέτες picanha (μοσχαρίσιο κρέας), σπαράγγια, ντοματίνια, σε σάλτσα άσπρης τρούφας. Συνόδεψε τις με ένα σουφλέ παρμεζάνας ρετζιάνο, μια πίτσα με προσούτο, φλούδες παρμεζάνας, ρόκα, ντομάτα και μοτσαρέλα. Για το τέλος, άσε το καλύτερο. Το Souffle all’ arancia- δηλαδή το σουφλέ με σοκολάτα πορτοκάλι πάνω σε λιωμένη πικρή σοκολάτα, που σερβίρεται με παγωτό βανίλια και είναι από μόνο του ένας λόγος να πας και να ξαναπάς στο Due Pentole.
Il Tinello
Όταν αποφασίσεις να πας στο Il Tinello για φαγητό, δεν έχεις στο μυαλό σου μια απλή έξοδο. Είσαι έτοιμος για μια εμπειρία. Είναι κάτι που ξέρεις ότι το περιμένεις δικαίως. Στο “κρυφό” εστιατόριο του Αλίμου, ο Στέφανος και η Ντανιέλα μας ετοιμάζουν, εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες, ένα δείπνο υπερπαραγωγή. Με standard τιμή ανά άτομο και fixed μενού, σε έναν χώρο/σαλόνι σπιτιού, τα πιάτα δεν σταματάνε να έρχονται. Θα απολαύσεις μια τεράστια ποικιλία από πιάτα pasta (από αυθεντική καρμπονάρα μέχρι λιγκουϊνι με κοτόπουλο και γεμιστά ραβιόλια) και κρέας (μοσχάρι tagliata), αλλά και εκπληκτικά γλυκά, όπως μαρέγκα, πανακότα, τιραμισού και κρεμ μπρουλέ.
Zεύκιν
Ετοιμάσου για μια στάση με αέρα νησιώτικο. Το μουσικό μεζεδοπωλείο στον Άλιμο ζωντανεύει την Ικαριώτικη ζωή, σε ένα πολύ όμορφο σκηνικό. Άσπρα τραπεζάκια, ψάθινα πλεγμένα φωτιστικά και πίνακες με εικόνες από την νεώτερη και παλιά Ικαρία, δημιουργούν μια νησιώτικη και ζεστή ατμόσφαιρα που θυμίζει καλοκαίρι. Τα παραδοσιακά εδέσματα, φυσικά, βοηθούν αφού καθούρα, σουφικό, πιταράκια κι άλλες γνώριμες λιχουδιές πρωταγωνιστούν μαζί με το ντόπιο κρασί και σε βάζουν στο κλίμα από νωρίς. Το κλίμα απογειώνεται με τις μουσικές του Νίκου Φάκαρου, ο οποίος πιστός στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μας ταξιδεύει με το βιολί του κατευθείαν στο νησί του γλεντιού.
Πηγή: nou-pou.gr