Το έργο του Ελληνικού από την Lamda Development εξυμνεί με δημοσίευμά του το Bloomberg, κάνοντας λόγο για την μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης.
Στη νότια ακτογραμμή της ελληνικής πρωτεύουσας, ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου της πόλης στη μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης αποκτά επιτέλους δυναμική, αναφέρει το δημοσίευμα.
Μετά από μια δεκαετία καθυστερήσεων, αναδύεται το όραμα του Ελληνικού. Ο πύργος της Μαρίνας, που σύντομα θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης της Ελλάδας, αρχίζει να υψώνεται. Οι σιδερένιοι σκελετοί των πολυκατοικιών παίρνουν μορφή. Στεκόμενος στη μαρίνα, με θέα τον Σαρωνικό κόλπο από τη μία πλευρά και τον πύργο από την άλλη, είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς τη μελλοντική πόλη, η οποία θα διαθέτει ελεύθερους χώρους, βιώσιμες πηγές ενέργειας και άφθονο πράσινο που σήμερα λείπουν από την Αθήνα.
«Υπήρχε δικαιολογημένη δυσπιστία» στις πρώτες ημέρες του έργου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου σε συνέντευξή του.
Απλωμένο σε 6.200 στρέμματα, 20 λεπτά με το αυτοκίνητο έξω από την Αθήνα, το Ελληνικό θα μεταμορφώσει τόσο την ακτογραμμή όσο και τη χώρα. Είναι το είδος του έργου που συνήθως βλέπουμε στην Κίνα ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και ένα σημάδι της αναγέννησης της Ελλάδας μετά την κρίση. Οι προγραμματιστές προβλέπουν ότι θα προσθέσει 2,5 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ της Ελλάδας, θα δημιουργήσει έως και 80.000 νέες θέσεις εργασίας και θα αποφέρει φορολογικά έσοδα άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την ολοκλήρωσή του το 2037. Αναμένεται επίσης να προσελκύσει ένα επιπλέον εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός ξενοδοχείου Mandarin Oriental και ενός ολοκληρωμένου καζίνο-θέρετρου για τη διαμονή τους.