Σήμερα το πρωί η Νάντια Γιαννακοπούλου ήταν καλεσμένη του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα δύο θέματα που έχουν μονοπωλήσει την πολιτική επικαιρότητα, το θέμα της επιρροής του Τουρκικού Προξενείου στην Ροδόπη και βέβαια την τραγωδία του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.
Κατά την τοποθέτηση της, τόνισε:
«Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και βλέπουμε δύο πολύ σοβαρά θέματα, το ζήτημα της επιρροής του Τουρκικού Προξενείου στην μουσουλμανική μειονότητα και το μεταναστευτικό, να αντιμετωπίζονται με όρους προεκλογικού τυχοδιωκτισμού τόσο από την ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά, για το θέμα της εκλογής των Βουλευτών στην Ροδόπη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να θεωρηθεί ζήτημα αυτοπροσδιορισμού από έναν Έλληνα Βουλευτή, ανεξάρτητα αν είναι Χριστιανός ή Μουσουλμάνος, η αναγνώριση της Συνθήκης της Λωζάννης, με την οποία εξασφαλίζεται η ειρήνη και η ευημερία στην περιοχή. Δεν γίνεται Έλληνας πολιτικός να συμμετέχει στον κορυφαίο θεσμό της χώρας (στη Βουλή) και να αμφισβητεί τόσο σημαντικές διεθνής συνθήκες, ουσιαστικά να αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσουν ότι είναι Έλληνες Μουσουλμάνοι, όπως αντίστοιχα έχουν κάνει και άλλοι Βουλευτές, όπως ο κ. Ιλχάν Αχμέτ από το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι να διακινούνται σενάρια - δικαιολογίες περί δηλώσεων φρονημάτων.
Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε επί του θέματος η κα. Μπακογιάννη. Δηλώσεις όπως “βοηθήστε μας, για να σας βοηθήσουμε”, εκφράζουν έναν παλαιοκομματικό πολιτικό λόγο που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της. Αλήθεια, αν τις ίδιες δηλώσεις της είχε κάνει κάποιο στέλεχος άλλου πολιτικού χώρου, ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις; Ή αν αυτές οι δηλώσεις είχαν γίνει από κάποιο πολιτικό στέλεχος του κόμματος του κ. Ερντογαν, στην Ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, φανταζόμαστε ποια θα ήταν η αντίδραση της χώρας μας;
Τώρα αναφορικά με το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου στο οποία έχασαν την ζωή τους τόσοι άνθρωποι, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες που έλαβε χώρα αυτή η τραγωδία που απαιτούν σοβαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι Έλληνες πολιτικοί και Ευρωβουλευτές μπορούν και πρέπει να υιοθετούν ακραίες απόψεις, ότι η Ελλάδα σκοτώνει ή πνίγει ανθρώπους, δυσφημίζοντας την χώρα μας διεθνώς.»