Την άποψη πως μερίδα των μέτρων προστασίας θα έπρεπε να συνέχιζε να βρίσκεται σε ισχύ παρά την αυταπόδεικτη πτώση που το επιδημιολογικό φορτίο καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες στην χώρα μας, διαμορφώνουν οι ειδικοί
Θυμίζουμε πως από την 1η Μαίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού παύει να έχει μορφή υποχρεωτική, ενώ γίνεται αρκετή συζήτηση και για το αν θα έρθει και η κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου.
Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβέλος, επεσήμανε πως ενδεχομένως μερίδα των μέτρων θα έπρεπε να συνέχιζε να βρίσκεται σε ισχύ.
''Δεν έχουμε μια μετατροπή της πανδημίας σε έναν ενδημικό ιό ακίνδυνο, παρόλο που η δυναμική της εξασθενεί'', επεσήμανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος και προσέθεσε:
''Εξακολουθεί να μολύνει και να δημιουργεί τραγικές συνέπειες. Μέσα από τα νοσοκομεία μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η πίεση στα νοσοκομεία μπορεί να είναι μικρή, οι δυνατότητές μας σε κλίνες εντατικής να είναι πολύ μεγαλύτερες έναντι της πανδημίας, όμως η νόσος που προκαλεί ο κορονοϊός είναι τρεις με τέσσερις φορές πιο επικίνδυνη και ποιο θανατηφόρος από την κοινή γρίπη που ξέραμε. Η ένταση έχει μειωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα τραγικές συνέπειες''.
Σε σχέση με την αισθητή χαλάρωση των μέτρων τόνισε πως ''αυτή τη στιγμή μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Μπορεί οι νέοι να μην κινδυνεύουν όμως μολύνονται και διασπείρουν τον ιο σε ευάλωτες ομάδες που έτσι ρισκάρουν τη ζωή τους''.