Τάσος Γκουριώτης: Η υποψηφιότητα μου στο δήμο της Γλυφάδας έχει αποκλειστικό στόχο να ενώσει τους πολίτες και όχι να τους χωρίσει
Τα βασικά «εργαλεία» για απαλλαγή της Γλυφάδας από την μάστιγα της εγκληματικότητας και την μετατροπή της σε μια πόλη – πρότυπο με ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη για όλους και όχι μόνο για τους «έχοντες και κατέχοντες», περιέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος, Τάσος Γκουριώτης, στο STAR (web) και τον δημοσιογράφο Ηλία Παπανικολάου στην εκπομπή «Leaders».
Εκτός από τους βασικούς άξονες της πρότασής του για τον δήμο Γλυφάδας, ο Τάσος Γκουριώτης τοποθετήθηκε και για θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως και τα εθνικά θέματα, με την ιδιότητα του τ. διευθυντή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Μεταξύ άλλων, υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, ο Τάσος Γκουριώτης, υπογράμμισε:
Η υποψηφιότητα μου στο δήμο της Γλυφάδας έχει αποκλειστικό στόχο να ενώσει τους πολίτες και όχι να τους χωρίσει
Η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων δεν γνωρίζουν καν τις αρμοδιότητες που έχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και συχνότατα χρησιμοποιούν ως μέσο ανέλιξης για άλλα αξιώματα. Θέλεις να εκλεγείς δήμαρχος διότι επιθυμείς να αγκαλιάσεις την τοπική κοινωνία και να κάνεις έργο ή λόγω πλούσιου ταμείου ή πολιτικής εξέλιξης
Το θέμα της ασφαλείας στο δήμο Γλυφάδας είναι μείζον για την ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Ουδέποτε ο δήμος ασχολήθηκε και τα αποτελέσματα είναι γνωστά: Βόμβες, ληστείες, κλοπές, φόνοι. Στο εξωτερικό οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των περιοχών και των δημοτών. Υπάρχουν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία προορίζονται για την οργάνωση εθελοντικών ομάδων αυτοπροστασίας και πολιτικής προστασίας της πόλης.
Η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει στο τέλος της. Το Σκοπιανό ήταν το καταλυτικό στοιχείο για την κυβέρνηση και θα οδηγήσει στην συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.
Γνωρίζετε πολύ καλά ως εμπνευστής και διευθυντής της κορυφαίας ιστοσελίδας, που αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα, ότι το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο και αντιστρόφως ανάλογο μ’ αυτό των κυβερνώντων. Δεν ξέρω αν έχω λάθος αντίληψη;
«Μιλάμε για μια κυβέρνηση, όπου η λέξη «εθνικό» είναι απαγορευμένη. Είτε η λέξη βρίσκεται στην black list, είτε «κοιτάμε να το ξεπεράσουμε γρήγορα», είτε προσπαθούμε να το «ξεπετάξουμε». Να φύγει, εν ολίγοις, από πάνω μας. Η κυβέρνηση δεν έχει εθνική συνείδηση και το λέω ευθέως. Το συμπέρασμα αυτό συνάγεται από πολλές κινήσεις που έχουν γίνει. Η εθνική συνείδηση είναι μια έννοια που στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, είναι είδος προς εξαφάνιση. Δεν υπήρχε περίπτωση ελληνική κυβέρνηση να δώσει στο Σκοπιανό αυτά που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδιανόητο... Αναφέρομαι πρωτίστως, στην αναγνώριση εθνικότητας και όχι της ιθαγένειας όπως μας είπε ο κ. Κοτζιάς. Πρόκειται για ένα ιστορικό ψέμα. Αναγνώρισαν αρχικά μια εθνικότητα που δεν υπάρχει και εν συνεχεία, τη γλώσσα. Τους συνέδεσαν ευθέως με την Μακεδονία και την Αρχαία Ελλάδα. Ποιους; Αυτούς που εμφανίστηκαν στην περιοχή περί τον 8ο αιώνα μετά Χριστόν! Χίλια τριακόσια χρόνια, δηλαδή, μετά την ελληνική Μακεδονία.
Την ίδια πολιτική, δυστυχώς, ακολουθεί και στα ελληνοτουρκικά. Ουδέποτε ήμουν ακραίος και ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει τη λέξη «προδοσία». Αναζητώ, ωστόσο, ακόμα τη λέξη. Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει μια ατζέντα με τον κ. Ερντογάν, την οποία αποκάλυψε ο κ. Κατρούγκαλος στις συνομιλίες του με τον ομόλογό του, κ. Τσαβούσογλου. Ουδείς γνώριζε τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί».
Ο ορισμός της κρυφής ατζέντας…
«Συζητούν, λοιπόν, και λέει ο κ. Κατρούγκαλος ότι είναι το δεύτερο κρούσμα, μετά της κυβερνήσεως Σημίτη και της Μαδρίτη, ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Αυτά είναι πρωτοφανή».
Ποια είναι η συναλλαγή πίσω από την κρυφή ατζέντα;
«Η στόχευση με το Σκοπιανό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αρεστός στα ξένα κέντρα, τα οποία ζητούσαν αυτά ακριβώς. Ποια είναι τα ξένα κέντρα; Κατά πρώτο, το Βερολίνο και κατά δεύτερο η Ουάσιγκτον και πιθανότατα το Παρίσι. Αυτά τα κέντρα «καιγόντουσαν» για να υπάρξει μια αναγνώριση από πλευράς της Ελλάδας.
Τα δύο κέντρα έδωσαν «οξυγόνο» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…
«Έχει βάλει υποθήκες και για το μέλλον. Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι στις επόμενες εκλογές θα συντριβεί και πλέον, φροντίζει μήπως και παίξει ξανά ρόλο στο μέλλον. Ως το «καλό παιδί», ως ο εντολοδόχος των ξένων δυνάμεων.
Ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν έχουν αντίληψη της λέξης «Έθνος» και τι σημαίνει «εθνικό δικαίωμα» και «εθνική κυριαρχία», κάνουν ένα «παιχνιδάκι» του τύπου: “Και η Τουρκία έχει δικαιώματα και δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα χωρίς αυτήν…” Ουδείς είπε ότι η Τουρκία δεν έχει δικαιώματα, αλλά αυτά είναι βόρεια της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ. Στη δική της ΑΟΖ. Η ελληνική ΑΟΖ ξεκινάει από τη νήσος Στρογγύλη και φθάνει στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ κόβει την τουρκική ΑΟΖ στη μέση. Όλα τα άλλα δεν συνάδουν με τη λέξη «εθνικό».
Επειδή θα πολιτευτείτε θα ήθελα να σας ρωτήσω αν και οι πολίτες έχουν ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την εξουσία με τα …όπλα, ούτε εκβιάζοντας. Στην οικονομία, βεβαίως, μας κορόιδεψε αλλά δεν ξέρω κάποιο πολιτικό ή στέλεχος της κυβέρνησης που να πιστεύει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που εφαρμόζει στην πράξη. Άρα, πρέπει να βάλει ο Έλληνας πολίτης τα εθνικά θέματα από τη μία πλευρά και να καταλάβει ότι είναι πιο βαριά από τον ΕΝΦΙΑ, τα αναδρομικά και οποιοδήποτε χαπάκι του δίνουν για τον καρκίνο. Και εσείς δεν πρέπει να τον αθωώνεται.
«Όχι μόνο δεν τους αθωώνω αλλά αντιθέτως εγκαλώ τους Έλληνες πολίτες για τις λανθασμένες αποφάσεις, τις οποίες έλαβε τα τελευταία χρόνια. Τις λαμβάνει από το 1981 και μετά… Αποφάσεις που μακρύ-μεσοπρόθεσμα καταστρέφουν την ίδια τη χώρα. Οι πολιτικοί είναι η αντανάκλαση στον καθρέφτη του πολίτη».
Μου έκανε εντύπωση ότι στο χώρο δεξιότερα από τη Νέα Δημοκρατία, από τον πατριωτικό χώρο για να συνεννοούμαστε, ο μόνος λόγος για τον οποίο συνεννοήθηκαν τον τελευταίο καιρό είσαστε εσείς. Η δική σας υποψηφιότητα. Διάβασα κάποιες δηλώσεις στήριξης από κάποιους ανθρώπους που εκτιμώ, όπως είναι ο κ. Κρανιδιώτης, αλλά και από άλλους όπου μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Και θα ήθελα να ρωτήσω: Μήπως η δική σας στήριξη στην υποψηφιότητα για το δήμο Γλυφάδας είναι η αρχή για να συνεννοηθούν, επιτέλους, όλα αυτά τα μικρά – μικρά κεφάλαια και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο;
«Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα μου συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποκλειστικό στόχο να ενώνω και όχι, για να χωρίζω. Αλίμονο, μιλάμε για μια τοπική κοινωνία, για έναν δήμο. Πρέπει άπαντες να καταλάβουν, πολλώ δε μάλλον οι δυνάμεις που εκδήλωσαν τη στήριξη τους προς το πρόσωπό μου, ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που τους ενώνουν, παρά αυτά που τους χωρίζουν. Δεν υπάρχει στην πράξη καμιά διαφορά μεταξύ αυτών που σκέφτονται, αυτών που λένε κι αυτών που πρεσβεύουν. Καμία διαφορά.
Πιθανότατα να υπάρχουν προσωπικές διαφορές. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην τύχη της χώρας. Όλοι αυτοί θα έπρεπε να είναι ενωμένοι σε «ένα». Το πατριωτικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, που μάλιστα είναι ιδιαίτερα ισχυρό, θα έπρεπε να επιβάλει λύσεις. Έχουν «μπολιαστεί», ήδη, αυτές οι ιδέες στη Νέα Δημοκρατία όχι, μόνο στη βάση της αλλά και στο μεσαίο στελεχιακό δυναμικό της. Το ζήτημα των Σκοπίων αποτελεί καταλύτη εξελίξεων. Το ζήτημα των Σκοπίων «σφράγισε» την ήττα αλλά και την έκταση της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι και πρωτίστως αυτοί που πρεσβεύουν εθνικές λύσεις, λύσεις προσαρμοσμένες στο εθνικό συμφέρον, ότι πρέπει να ενωθούν. Είμαστε η μοναδική χώρα, ξέρετε, που δεν κοιτάμε το εθνικό συμφέρον, αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν αρεστοί στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί πρέπει να ενωθούν. Θα δείτε ότι στις εθνικές εκλογές ο δεξιός – κεντροδεξιός χώρος θα υπερβεί το 50% των ψήφων.
Εκεί που κάθεστε, κ. Γκουριώτη, κάθισαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις εκπομπές μας ο κ. Κρανιδιώτης, ο κ. Βελόπουλος, ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Μπαλτάκος. Καταλαβαίνω αυτό που λέτε ότι, δηλαδή, όλοι έχουν τις ίδιες θέσεις. Αλλά έχουν πρόβλημα συνεννόησης και μικροδιαχείρισης. Μήπως, τελικά, θα έρθει ένας και θα «καπελώσει» αυτή την προσπάθεια; Θα έρθει ένας τύπου «Σαμαράς», όχι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αν και συζητείται κι αυτό, ένας πολιτικός πεπειραμένος, που θα «καπελώσει» όλο το κύμα κι όλοι αυτοί που αναφέραμε θα μείνουν με το μικροκομματικό συμφέρον;
«Τις ηγεσίες τις αναδεικνύει ο λαός. Η ιστορική ανάγκη, κατ΄ αρχάς, είναι η γενεσιουργός αιτία και εν συνεχεία ως εργαλείο, είναι ο λαός και οι πολίτες. Σ’ αυτούς εναπόκειται το ύψιστο ηθικό καθήκον. Να καταδείξει, δηλαδή και να αναδείξει μια ηγεσία, η οποία είναι, πραγματικά, ηθικά σκεπτόμενη. Το «ηθικά σκεπτόμενος» έχει καταντήσει …κουσούρι. Μετά το Σκοπιανό άλλαξαν πολλά πράγματα. Η ιστορική ανάγκη και επειδή ο Θεός σώζει πάντα την Ελλάδα, θα το κάνει πράξη αυτό».
Γνωρίζω ότι είστε συνομιλητής του Πάνου Καμμένου και δεν έχετε κρύψει ότι μιλάτε. Δεν είστε, άλλωστε, άνθρωπος της αντίθεσης αλλά της σύνθεσης και σας το αναγνωρίζουν όλοι. Θεωρείτε ότι ο κ. Καμμένος αποχώρησε σε λάθος χρόνο κι αν το έπραττε νωρίτερα, τότε θα ήταν το πρόσωπο που θα ένωνε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις;
«Αν πέρσι τέτοια εποχή είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος, τότε τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της δεξιάς στην Ελλάδα. Το κύμα που θα είχε θα τον έσπρωχνε μπροστά και θα είχε ενώσει και τις άλλες δυνάμεις. Ο κ. Καμμένος για δικούς του λογούς επέλεξε να παραμείνει στην κυβέρνηση, δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να προχωρήσει την ατζέντα του στο Σκοπιανό. Για μένα ήταν τεράστιο λάθος και του το έχω πει προσωπικά. Μου θυμίζει έντονα τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κι αυτός για δικούς του λόγους είχε στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε και για τον κ. Καρατζαφερη, για τον οποίο δεν μπορώ να πω ότι το έκανε για ίδιον συμφέρον αλλά ίσως, επειδή το πίστευε πολιτικά. Ήταν ολέθριο λάθος, όμως, το οποίο τον «εξαέρωσε» πολιτικά. Ελπίζω να μην γίνει το ίδιο και με τον κ. Καμμένο. Όταν πηγαίνουμε ενάντια στην πολιτική φύση, η «εξαέρωση» είναι επακόλουθο».
Αισθάνομαι μεγάλη οργή από την ανευθυνότητα ανθρώπων, που διεκδίκησαν με μεγάλο σθένος την περιφέρεια και τον δήμο, σε κάποιες περιοχές από την ανατολική Αττική, έκαναν σοβαρό προεκλογικό αγώνα και ξόδεψαν εκατοντάδες ευρώ για να μας πείσουν ότι είναι καλοί στη διαχείριση. Η ανικανότητά τους, λοιπόν, στοίχισε ανθρώπινες ζωές. Ρωτώ ρητορικώς, κ. Γκουριώτη: Έχετε συναίσθηση του μεγέθους που έχει, πια, το 2019 ένας τίτλος και μια ευθύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Το πρόβλημα στην τοπική αυτοδιοίκηση, δυστυχώς, είναι αυτό ακριβώς που ταλανίζει τόσο την εκτελεστική όσο και τη νομοθετική εξουσία. Αναφέρομαι στο πρόβλημα ποιότητας πολιτικού προσωπικού. Κι αν στις άλλες δύο εξουσίες το πρόβλημα «μαζεύεται» επικοινωνιακά και είναι πιο ήπιο, στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι εντονότατο. Δεν υπάρχουν ούτε στελέχη, αλλά ούτε άτομα που να γνωρίζουν τι θέλουν.
Συχνότατα κάποιοι χρησιμοποιούν την τοπική αυτοδιοίκηση ως μέσο ανέλιξης σε άλλα αξιώματα. Το σκεπτικό είναι ότι πρώτα θα θέσω υποψηφιότητα για δήμαρχος και στη συνέχεια για βουλευτής, που ούτως ή άλλως δεν θα βγω τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και το ερώτημα είναι: Θέλεις να εκλεγείς δήμαρχος επειδή επιθυμείς να αγκαλιάσεις την τοπική κοινωνία και να κάνεις έργο ή διότι θέλεις να αξιοποιήσεις το πλούσιο ταμείο ή για λόγους πολιτικής ανέλιξης;»
Αλήθεια, ξέρουν αυτό το αντικείμενο αλλά και τις ευθύνες έχει; Ξέρουν ότι μπορεί να είναι σαν τον δήμαρχο Ραφήνας, ο οποίος σφύριζε αμέριμνα και τους «έσκασαν στην πλάτη» 103 νεκροί;
«Ουδείς γνωρίζει τα της αρμοδιότητάς τους. Τι πρέπει, δηλαδή, να πράξουν. Επί παραδείγματι, το θέμα της ασφαλείας στο δήμο Γλυφάδας είναι μείζον, καίριο και αποφασιστικό για την ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Ουδέποτε ο δήμος ασχολήθηκε. Όταν σε μια συζήτηση που είχα με προηγούμενο δήμαρχο τον ρώτησα για ποιο λόγο δεν κάνει κάτι για την ασφάλεια της πόλης, μου είπε: «Μα, έχουμε την αστυνομία…» Ήρθε, λοιπόν, ο νυν δήμαρχος, κ. Παπανικολάου και αναρωτήθηκε: «Τι να κάνει ο δήμος;». Και του απαντώ: «Πολλά, πάρα πολλά…»
Στο εξωτερικό οι δήμοι είναι ουσιαστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια των περιοχών και των δημοτών. Υπάρχει ένα πακέτο που ξεκινάει από το φωτισμό των δρόμων, δεδομένου ότι σκοτεινοί δρόμοι ίσον εγκληματικότητα. Ειδικά στην Άνω Γλυφάδα. Κατά δεύτερο, κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μνημόνιο και περικοπές, ωστόσο, να την αφήσουμε ξέφραγη την πόλη; Τι θα πει, φερ’ ειπείν, κλείνει το αστυνομικό τμήμα επειδή δεν έχει έμψυχο δυναμικό.
Ένα άλλο κομμάτι είναι οι εθελοντικές δυνάμεις φύλαξης. Υπάρχουν κονδύλια για τους δήμους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία είναι για την οργάνωση ομάδων αυτοπροστασίας της πόλης. Κι όταν λέμε «ασφάλεια» δεν είναι μόνο αυτή απέναντι στους εγκληματίες. Βλέπετε, άλλωστε τι συμβαίνει στην Γλυφάδα. Οι βόμβες πάνε και έρχονται… Στις 11 το πρωί δίπλα από την λεωφόρο Βουλιαγμένης έγινε της κολάσεως…
Πραγματικά το θέμα της ασφάλειας είναι σοβαρό και πρωτογενές για όλη την οικογένεια. Η ελληνική οικογένεια, πλέον, βάζει και τον συναγερμό στον οικογενειακό κορβανά.
«Μακάρι να μέναμε μόνο στον συναγερμό. Στην Άνω Γλυφάδα, στην Τερψιθέα που αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα, εισβάλουν μέρα – μεσημέρι στα σπίτια με τα καλάζνικοφ και τα πιστόλια!!! Είναι μια κατάσταση, που αν δεν υπάρχει εκστρατεία του δήμου, τότε το πρόβλημα θα διογκωθεί επικίνδυνα. Δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή την εκτελεστική εξουσία. Από εμάς ξεκινάει η λύση του προβλήματος. Αν δεν τους πιέσουμε, δεν πρόκειται να κάνουν κάτι».
Γνωρίζω ότι είστε του δόγματος «βάζω ένα στόχο και τον πετυχαίνω». Δεν έχω ακούσει ποτέ να λέτε φληναφήματα, ούτε μεγάλες κουβέντες. Αντιθέτως είστε συνετός, αν και η επαγγελματική σας επιτυχία θα σας επέτρεπε να λέτε ακόμα περισσότερα. Ξέρετε τα φοβάμαι, κ. Γκουριώτη, σε τέτοιες περιπτώσεις; Τον κόσμο που υπάρχει γύρω – γύρω. Στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επί παραδείγματι, υπάρχουν 300 βουλευτές, εκ των οποίων οι 150 είναι αξιόλογοι επαγγελματίες και τους υπόλοιπους τους έχουν πάρει από διάφορα καφενεία και γωνιές…
«Σας είπα ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας. Την υποψηφιότητά μου την επεξεργάστηκα πολύ και καθυστέρησα να λάβω την τελική απόφαση. Ξέρετε για ποιο λόγο; Επειδή είμαι επαγγελματίας και έχω τις δικές μου επαγγελματικές υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι οι καλύτεροι, δυστυχώς, δεν ασχολούνται, ούτε με την τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε με την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν έχουν κανένα λόγο να ασχοληθούν.
Να σας πω για τον νυν δήμαρχο της Γλυφάδας. Ήταν αρχικά πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στη συνέχεια έγινε Ευρωβουλευτής και τώρα είναι δήμαρχος. Δούλεψε ποτέ στη ζωή του; Πήγε να δει «ιδίοις όμμασι» ποια είναι τα προβλήματα ενός επαγγελματία; Ουδέποτε… Το επάγγελμά του είναι πολιτικός. Ο «πολιτικός», εν τούτοις, δεν είναι επάγγελμα αλλά το ύψιστο λειτούργημα για έναν πολίτη. Πρέπει να έχεις «ζυμωθεί» μέσα στην κοινωνία, να έχεις ζήσει τα προβλήματα της κοινωνίας και μόνο τότε πρέπει να βγεις και να ζητήσεις από τους πολίτες, από τους δημότες την ψήφο τους».
Αυτό ισχύει και για τους πολιτικούς αρχηγούς…
«Δεν τους εξαιρώ. Παρεμπιπτόντως, ο κ. Μητσοτάκης είχε μια επαγγελματική σταδιοδρομία, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν είχε τίποτα. Μετά τις καταλήψεις των σχολείων πήγε σ’ αυτές των πανεπιστημίων. Αμέσως μετά έγινε αρχηγός κόμματος».
Οι πολίτες είπαν πριν από χρόνια ότι δεν θέλουν έναν πολιτικό, ο οποίος να έχει δουλέψει στη ζωή του, αλλά αυτόν που ήρθε από την κατάληψη και τη συζήτηση στο καφενείο…
«Αυτό συνέβη στο «πικ» των μνημονίων; Το μνημόνιο ήταν η οικονομική, η πολιτική και η κοινωνική καταστροφή της χώρας. Αυτά που έχει υποστεί η χώρας μας από τα μνημόνια θα τα βιώνουμε για δεκαετίες. Μέσα σ’ αυτή την «παραζάλη» το κόμμα του 3% πήρε 36%, το κόμμα του 40-42% κατέληξε στο 6%. Ένα τσουνάμι συμπαρέσυρε οτιδήποτε έβρισκε στο διάβα του και άλλαξε τα δεδομένα στη χώρα. Δυστυχώς, αναζητώ πραγματικά λύσεις, οι οποίες αν έρθουν, θα έρθουν μόνο από το εξωτερικό αναφορικά με τα μνημόνια.
Οι πολίτες της χώρας επιβάλλεται να κάνουν αυτοκριτική, να εντοπίσουν τα λάθη τους, τα οποία είναι κολοσσιαία. Καλώ τους πολίτες αλλά και τους δημότες της Γλυφάδας να μην κάνουν τα ίδια λάθη».
Ως διευθυντής του Pronews.gr και ως δημοσιογράφος έχετε την υποχρέωση να είστε ίσος απέναντι σε όλους και να προβάλλετε όλους με τον ίδιο τρόπο. Έρχεται, λοιπόν, το πρόβλημα «Χρυσή Αυγή», που το αντιμετωπίζουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Γίνεται μια προσπάθεια εκ μέρους του κ. Μιχαλολιάκου να εμφανιστεί περισσότερο θεσμικός απ’ ότι ήταν και από την άλλη, ο κ Κασιδιάρης προσπαθεί να ρίξει τους τόνους όχι, τόσο πολύ, διότι παραμένει …Κασιδιάρης. Οι δηλώσεις πλέον, «παίζουν». Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής έχουν ρόλο και λόγο σ’ αυτό που λέγεται «ευρύτερος πατριωτικός χώρος» ή είναι κάποιοι νεοναζί που πρέπει να τους έχουμε στη γωνία;
«Συγνώμη, λέτε ότι το περίπου 10% που πήρε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές είναι νεοναζί; Είναι αστεία πράγματα αυτά… Μεγάλο μέρος της Χρυσής Αυγής είναι ένα πατριωτικό κομμάτι, που στήριζε τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Ρουπακιάς ψήφισε ΚΚΕ, για την ιστορία…
«Πράγματι ο Ρουπακιάς ήταν μέλος του ΚΚΕ. Αλλά κατά κύριο λόγο οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ψήφιζαν τον Κώστα Καραμανλή. Ξαφνικά άρχιζαν να απομακρύνονται και να αποστασιοποιούνται. Είναι οι συνέπειες των όσων έφεραν τα μνημόνια. Αυτή η αποστασιοποίηση φάνηκε στις εκλογές του 2012, όπου η Νέα Δημοκρατία πήρε 19% από το 44% που πήραμε επί Κώστα Καραμανλή. Ο χώρος λοιπόν, έπρεπε να πάει κάπου και να εκφραστεί. Οι πολίτες αυτοί είναι ένα αγνό κομμάτι της Ελλάδας, πρόκειται για ένα κομμάτι που δεν σκέπτεται μόνο πατριωτικά αλλά και αγνά. Είναι οι ακτιβιστές της Νέας Δημοκρατίας. Το κομμάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από τη Νέα Δημοκρατία είναι το ακτιβιστικό. Αυτοί που έτρεχαν στις συγκεντρώσεις και στις ομιλίες. Αυτό, λοιπόν, το κομμάτι μετακινήθηκε. Πρόκειται για ένα εκλεκτό κομμάτι. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κομμάτι, που θα το χάσει σ’ αυτές τις εκλογές: Οι αγνοί αριστεροί πατριώτες. Εγώ δεν βλέπω «ταμπέλες» αλλά τι πρεσβεύει ο καθένας. Ειδικά οι πολίτες που δεν ψηφίζουν τα συστηματικά κόμματα, είναι ιδεολογικά αγνοί. Δεν περιμένουν διορισμό και ρουσφέτια. Τα χαρακτηριστικά τους είναι αμιγώς ιδεολογικά».
Οφείλω όμως, να πω ότι η Χρυσή Αυγή περιλαμβάνει και πολλούς «μπράβους», πολλούς ανθρώπους του περιθωρίου, που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. Είδα με αφορμή τον Σκοπιανό, ανθρώπους ανερμάτιστους να αρθρογραφούν και να προσβάλλουν τους γνωρίζοντες.
«Τον ανερμάτιστο που αρθρογραφεί τον βιώνουμε καθημερινά. Αλλά το να είναι με καμπαρτίνες, με καπέλα και κουκούλες και να δείχνουν ποιοι πολίτες θα συλληφθούν όπως έγινε στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσίπρα, στην Θεσσαλονίκη, δεν το δέχομαι. Είμαι αντίθετος και θα κάνω ό,τι μπορώ για να το πολεμήσω.
Κύριε Γκουριώτη είμαι σίγουρος ότι θα συμπεριληφθείτε στο νέο δημοτικό συμβούλιο, αν και δεν είμαι δημότης Γλυφάδας.
«Σας ευχαριστώ θερμά».
πηγή: sdna.gr