Πριν τις 14 Δεκεμβρίου θα σηκώσουν ρολά τα κομμωτήρια – Αναλυτικά τα πλάνα της κυβέρνησης
Εβδομάδα αποφάσεων είναι αυτή που έρχεται από Δευτέρα, μιας και η κυβέρνηση σχεδιάζει τον τρόπο εκείνον με τον οποίο θα πατήσει το «restart» στην οικονομία και το εμπόριο, πάντα φυσικά με αυστηρά μέτρα και αρκετή σκέψη πριν από κάθε της επιλογή.
Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, τον πρώτο μικρό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει μέσω των καταστημάτων που πωλούν Χριστουγεννιάτικα είδη, σε μία προσπάθεια να τονωθεί ένας κλάδος ο οποίος μετά τις γιορτές δεν έχει περιθώρια κάλυψης της ήδη υφιστάμενης ζημίας.
Με βάση πάντως της πληροφορίες που διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν θα αργήσει και η επαναλειτουργία και άλλων κλάδων, με την συνέχεια να περιλαμβάνει κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.
Μάλιστα, όπως το MEGA μετέδωσε, τα συγκεκριμένα μαγαζιά θα σηκώσουν ρολά στις 11 και όχι στις 14 Δεκεμβρίου, καθώς στην κυβέρνηση θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρξει ιδιαιτέρως μεγάλος συνωστισμός στους δρόμους και στα καταστήματα, λόγω ταυτόχρονο άνοιγμα πολλών και διαφόρων κλάδων.
Αντιθέτως, το Σαββατοκύριακο πριν την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου θα αποτελέσει πρόσφορο έδαφος ώστε να «αποφορτιστεί» ο μερίδα της κοινωνίας που θα προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες ατομικής περιποίησης.
Σε ότι αφορά τέλος το λιανεμπόριο, στην ατζέντα της κυβέρνησης έχει «κυκλωθεί» η 14η Δεκεμβρίου, με το click away να φαντάζει επί του παρόντος μία από τις επιλογές που το Μαξίμου εξετάζει.
Θυμίζουμε πως σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης παραγγέλνει το προϊόν του διαδικτυακά ή τηλεφωνικά, και κανονίζει με το κατάστημα την ημέρα και ώρα που θα πρέπει να πάει να το παραλάβει. Στην ουσία με αυτό τον τρόπο στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός των καταστημάτων, μιας και οι πελάτες δεν θα μπορούν να περπατούν εντός του μαγαζιού «χαζεύοντας» τα ράφια.
Η συγκεκριμένη λύση δεν φαίνεται πάντως να αρέσει καθόλου στους επιχειρηματίες, μιας και –δικαίως- θεωρούν πως επί της ουσίας ελάχιστοι θα επισκέπτονται τα καταστήματα τους, αλλά θα επιδιώκουν την αποστολή στο σπίτι μέσω κούριερ, όπως δηλαδή συμβαίνει και σήμερα, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τον τζίρο τους.