Προς τα πού στρέφει ο ΕΟΔΥ την προσοχή του αναφορικά με το Λεκανοπέδιο;
Προσπάθεια να αξιολογήσουν την πορεία που διαγράφει ο κορωνοϊός στην Αττική πραγματοποιούν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, παρά τα γεγονός πως το Λεκανοπέδιο διακρίνεται το τελευταίο διάστημα για την σταθερότητα του σε ότι αφορά τα ημερήσια κρούσματα.
Σαφώς και ο σχετικός δείκτης βρίσκεται σε ιδιαιτέρως μεγάλα επίπεδα, με την Αττική να καταγράφει ανά 24ωρο τριψήφιο αριθμό θετικών τεστ, εντούτοις οι ειδικοί κρίνουν που οι πιο δύσκολες ημέρες βρίσκονται πίσω μας, με το Λεκανοπέδιο να απέχει αρκετά από μία περιοχή η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί «κόκκινη».
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κιόλας, τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς, όσο και ο Γκίκας Μαγιορκίνης έχουν αποκλείσει –επί του παρόντος- την άνοδο της Αττικής στο «Επίπεδο 4».
Παράλληλα όμως, πέρα τον θετικών σκέψεων αναφορικά με την πορεία που ο ιός καταγράφει στην Αττική, δεν παύουν να υπάρχουν και ορισμένες περιοχές οι οποίες και συνεχίζουν να κρίνονται ως ιδιαιτέρως επιδημιολογικά φορτισμένες.
Προεξέχουσα θέση στην σχετική λίστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας protothema.gr, κατέχουν τρεις Δήμοι, και μαζί με αυτούς και οι γύρω περιοχές τους.
Πρόκειται για τον Δήμο της Αθήνας, τον Δήμο Περιστερίου, και τον Δήμο Πειραιά.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να επικεντρώνεται στις προαναφερθείσες περιοχές, σε ότι αφορά τα λεγόμενα rapid tests, με στόχο φυσικά να μελετηθεί ακόμα πιο εξονυχιστικά το μέγεθος του επιδημιολογικού φορτίου.