Στο Divan στη Γλυφάδα θα βρεις τις πιο νόστιμες προτάσεις με άρωμα και γεύση Ανατολής, όπως μεζέδες και πιάτα από τον Λίβανο, την Περσία και την Τουρκία.
Σχεδιασμένο για να συνδυάσει το fine dining με την παραδοσιακή κουζίνα της Ανατολής, το Divan, επί της οδού Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στα νότια προάστια. Μοντέρνος και πολυτελής, με εμφανείς αναφορές στη γενικότερη οριεντάλ φιλοσοφία του, ο χώρος είναι φιλόξενος ενώ το ανοιγόμενο αίθριο είναι ιδανικό για τα καλοκαιρινά βράδια.
Στο μενού θα βρεις αυθεντικές συνταγές από τον Λίβανο, την Περσία και την Τουρκία εκτελεσμένες με μεράκι και δημιουργικότητα από τον Λιβανέζο σεφ και ιδιοκτήτη. Στον κατάλογο των ζεστών και κρύων μεζέδων, γνωστά πιάτα όπως το χούμους ή το φαλάφελ εναλλάσσονται με εξωτικά ονόματα όπως το Μουχάμαρα (κρεμώδες ντιπ που φτιάχνεται από ψητές κόκκινες πιπεριές και καρύδια), το Τζαουάνεχ (μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα με χυμό λεμονιού, κόλιανδρο, σκόρδο και μπαχαρικά) ή το Μπατάτα Χάρα (κύβοι πατάτας σωταρισμένοι σε γλυκές πιπεριές, τσίλι, σκόρδο, κόλιανδρο και λεμόνι). Αν πάλι συμφωνήσετε με την παρέα σου ότι θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα, παραγγείλτε οπωσδήποτε την ποικιλία από ζεστά και κρύα ορεκτικά που σερβίρεται με φρεσκοψημένες πίτες στον ξυλόφουρνο.
Στα κυρίως, ξεχωρίζουν το λαχματζούν και το πεϊνιρλί -ψημένα στον ξυλόφουρνο- αλλά και πιάτα κρεατικών όπως το κεμπάπ, το σαουάρμα (ανατολίτικος γύρος από μοσχάρι ή κοτόπουλο) ή το Güzel Kuzu (αρνάκι μαγειρεμένο σε κόκκινη σάλτσα με μπαχαρικά). Τα μοναδικά γλυκά, όπως το εκμέκ, ο μπακλαβάς και η μουχαλαμπία (απαλή κρέμα αρωματισμένη με ροδόνερο, σερβιρισμένη με φυστίκι Αιγίνης και κροκάν τριαντάφυλλο) καθώς και τα ιδιαίτερα cocktails ολοκληρώνουν την oriental εμπειρία του Divan.
ΠΗΓΗ : nou-pou.gr