Με όνομα αγνώστου προέλευσης ( αφού κάποιοι πιστεύουν ότι το «Che» προέρχεται από μία από τις μητρικές γλώσσες της Λατινικής Αμερικής, άλλοι βλέπουν την προέλευση στα αρχαία ισπανικά και μια τρίτη εκδοχή ανιχνεύει την προέλευση του πίσω στα ιταλικά), άρωμα χασιέντας και εξαιρετικό ταμπεραμέντο, το «Che Cocina y Barra Sudamericana», άνοιξε πριν από λίγες ημέρες τις πόρτες του στον Πειραιά και σας καλωσορίζει στον καταπράσινο τροπικό κήπο του.
Ενας παράδεισος που «φύτρωσε» σε ένα διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του '20, το οποίο μεταμορφώθηκε με μεράκι και γούστο, εκπλήσσοντας από την πρώτη κιόλας στιγμή τόσο τους θαμώνες του όσο και τους περαστικούς με την ιδιαίτερη αισθητική του.
Σκούρο ροζ χρώμα – το χρώμα της Σάντα Φε -, ζωγραφισμένοι κάκτοι σε μεγάλες γλάστρες στους τοίχους, τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, έθνικ υφάσματα, ανεμιστήρες οροφής, μπαρ από μπαμπού, ρετρό πολυθρόνες, περουβιανά πλεκτά φωτιστικά «στον αέρα», δερμάτινοι καναπέδες, πίνακες vintage, αντίκες και μια πελώρια τοιχογραφία της ζωγράφου Φρίντα Κάλο στην υποδοχή, περιτριγυρισμένη από λουλούδια σε έντονα χρώματα (όπως αυτά που ζωγράφιζε η ίδια για να μην πεθάνουν) συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που ταξιδεύει το νου στη Λατινική Αμερική.
Στο «Che Cocina y Barra Sudamericana» μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με έναν καφέ, να απολαύσετε τις υπέροχες γεύσεις του δια χειρός του σεφ Δημήτρη Φέτση και της ομάδας του (τραγανά τάκος, εντσιλάδας, τσιμιτσάνγκα, τροπική σαλάτα, μυλοκόπι σε μπανανόφυλλο, μάγουλο ιβηρικού χοιρινού με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, πικάνια με περουβιανές πατάτες και πολλά άλλα) ή να διασκεδάσετε πίνοντας δροσιστικά κοκτέιλ, που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Φιλιππίδης, αξιοποιώντας παράλληλα κάποια από τα υλικά της κουζίνας.
Ariba λοιπόν στον all -day λατινοαμερικάνικο χώρο του Τζίμη Αποστόλου και του Ιωσήφ Καπετανάκη, που αλλάζει τα δεδομένα στη διασκέδαση του Πειραιά!
ΠΗΓΗ : bovary.gr