Χειροποίητα ναπολιτάνικα ζυμάρια, δροσερά aperitivi και brunch αλά ιταλικά, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία των νοτίων Προαστίων. Η γαστρονομική φιλοσοφία της Ιταλίας «ζωντανεύει» δεξιοτεχνικά στο Napolitivo.
Ο καθιερωμένος περίπατος στη Μαρίνα Φλοίσβου αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν ξεκινάει ή ολοκληρώνεται με μια στάση για (καλό) φαγητό. Πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται στο all day pizza aperitivo bar, εκείνο που ψήνει μέσα σε 60 με 90 δευτερόλεπτα (!) την αυθεντική Pizza Νapoletana (με πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana-AVPN), για να την απολαύσεις σαν να ήσουν στη Νάπολη, χωρίς να περιμένεις.
Aκριβώς δίπλα στη θάλασσα, σε έναν χώρο που παντρεύει το μοντέρνο industrial χαρακτήρα με παραδοσιακά ιταλικά στοιχεία, το Νapolitivo σε υποδέχεται από το πρωί για καφέ και καθημερινό ιταλικό brunch, ενώ σε χορταίνει με τις εξαίσιες πίτσες του, τις σαλάτες και τα ζυμαρικά του. Οι πλούσιες επιλογές δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, ακόμα κι εσένα που αρκείσαι σε ένα απεριτίφ, τσιμπώντας κάτι ελαφρύ.
Δεν γίνεται να μην εκθιάσεις τον «μαγικό» ξυλόφουρνο από τη Νάπολη, φτιαγμένο με τούβλα από το Βεζούβιο, που βγάζει στο πι και φι την πίτσα των ονείρων σου. Το ζυμάρι, αποτελούμενο αποκλειστικά από νερό, αλεύρι (τύπου 00, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή αυθεντικής ιταλικής ζύμης), μαγιά και αλάτι, χωρίς ζάχαρη, λάδι ή συντηρητικά, ανοίγεται καθημερινά στο κατάστημα για να «ωριμάσει» για 12 με 24 ώρες σε προφυλαγμένο περιβάλλον. Τελικός προορισμός; Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος που την ψήνει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Το άυλο αλλά πολύτιμο μυστικό συστατικό, η μαεστρία τoυ κάθε pizzaiolο, o οποίος έχει εκπαιδευτεί από τους από master του είδους για να τη φτιάχνει με την κατάλληλη τεχνοτροπία.
Πέρα από την κλασική μαργαρίτα, επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη Marinara. Μια ελαφριά πίτσα, απίστευτα μαλακή και πάρα πολύ λεπτή, που απολαμβάνεται αλά… Ναπολιτάνικα. Γι’αυτό εμπιστεύσου το ένστικτό σου, δίπλωσέ την σαν κρέπα (ώστε να θωρακίσεις τις γεύσεις, τις υφές και τα αρώματα) κι απόλαυσέ την χωρίς να την μοιραστείς.
Πηγή: nou-pou.gr