Βρήκαμε πού θα βρεις ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά (και μάλιστα θα στα φέρουν ψημένα στο σπίτι σου).
Βατίστας Ψάρια και Επιλογές
Τα περισσότερα από 50 χρόνια παράδοσης και εμπειρίας της οικογένειας Βατίστα στο ψάρι είναι από μόνα τους εγγύηση ότι εδώ θα βρεις ό,τι καλύτερο βγάζει κάθε μέρα η θάλασσα. Φαγκρί, σφυρίδες, συναγρίδες, ροφοί, μπαρμπούνια που έχουν ψαρέψει το βράδυ τα καΐκια, φτάνουν ολόφρεσκα το πρωί στον Βατίστα. «Σεβόμαστε το περιβάλλον και τηρούμε την εποχικότητα και τα μεγέθη των ψαριών. Φέρνουμε ψάρια από όλη την Ελλάδα και η στόχευσή μας είναι πάντα η άριστη ποιότητα, χωρίς συμβιβασμούς» λέει ο Θοδωρής Βατίστας. Από το μαγαζί του θα προμηθευτείς νωπό ελληνικό μπακαλιάρο –ή ακόμα καλύτερα θα τον παραγγείλεις σπίτι σου (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), όπου θα σου έρθει φρεσκοψημένος στον ξυλόφουρνο mibrasa, που είναι ο καλύτερος στο είδος του, καθώς ψήνει και ταυτόχρονα βράζει το ψάρι αφήνοντάς το ζουμερό στο εσωτερικό και τραγανό στο εξωτερικό. Συνόδεψέ τον με την κλασική σκορδαλιά του Βατίστα ή διάλεξε την πιο gourmet και κάπως πιο «γλυκιά» εκδοχή της, αυτή με το παντζάρι. Μπορείς επίσης να παραγγείλεις sushi που παρασκευάζεται καθημερινά από την εξειδικευμένη ομάδα του καταστήματος (delivery από Τρίτη έως Σάββατο 12:00 με 23:00) μόνο με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες.
Βατίστας Ψάρια και Επιλογές
Αναγυρούντος 23, Βάρη, Τηλ: 210 9655902
Ανθέων 23, Γλυφάδα, Τηλ: 210 9628100
Ψαράκι στη σχάρα
Η ιδέα για το «Ψαράκι στη σχάρα» γεννήθηκε ως απάντηση σε μια πρακτική ανάγκη: Το ψάρι είναι μια τροφή εξίσου νόστιμη και θρεπτική, ωστόσο το μαγείρεμά του αποτελεί μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Ακόμα κι αν το πάρεις καθαρισμένο, το ψήσιμο, η μυρωδιά σε όλο το σπίτι και το καθάρισμα που απαιτείται μετά κάνουν τη συγκεκριμένη πρώτη ύλη μια από τις πιο μπελαλίδικες. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει κάποιος που το κάνει για σένα; Και, κάπως έτσι, η ιδέα έγινε πραγματικότητα πριν από 4,5 χρόνια. Στο «Ψαράκι στη σχάρα» μπορείς να παραγγείλεις νωπό ή μαγειρεμένο ψάρι 7 ημέρες την εβδομάδα (το delivery δουλεύει από 12:00 μέχρι τις 16:00), αλλά και να βρεις διάφορα θαλασσομαγειρέματα. Η περίφημη μπουγιαμπέσα του, ο τηγανητός μπακαλιάρος (σερβιρισμένος με την αυθεντική σκορδαλιά που φτιάχνεται με πατάτα), κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι και τα μοναδικά μπιφτέκια πέρκας του (μπορούν να γίνουν και burger που λατρεύουν ακόμα και τα παιδιά), είναι μερικά από τα πιάτα ημέρας που θα βρεις στο ψαροπωλείο που έχει γίνει το στέκι του Άγιου Δημήτριου. Για το καθημερινό μενού αλλά και για τις τιμές μπορείς να ενημερώνεσαι καθημερινά από το site του.