Μέσα σε 200 τ.μ., υπάρχουν τρία πλήρως ηχομονωμένα studio, στα οποία έχει γίνει ακουστική μελέτη για το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Το καθένα, έχει διαφορετική διακόσμηση (την οποία επιμελήθηκε η Πολίνα), άλλο χαρακτήρα θα λέγαμε, αφού απευθύνεται σε διαφορετικά γούστα, με κυρίαρχα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα. Όπως για παράδειγμα το μαύρο studio με τα ατμοσφαιρικά μπλε φώτα, το λεγόμενο darkroom. “Έχουμε πολλούς μαθητές που αγαπούν το μαύρο. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε μία αίθουσα που να νιώθουν άνετα”. Ταυτόχρονα είναι πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία που υπάρχει, ενώ την ακουστική τους έχει επιμεληθεί ο διαπρεπής μηχανικός ακουστικής Σωτήρης Ψαρράς (ο άνθρωπος πίσω από την ακουστική του θεάτρου “Παλλάς”). Στον επάνω όροφο υπάρχουν δύο ακόμη αίθουσες μουσικών οργάνων και φωνής.
Η Πολίνα είναι από εκείνους τους ανθρώπους που γνώριζε από πάντα “τι θα γίνει όταν μεγαλώσει”. Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία κλασικό πιάνο και μαθήματα θεωρίας, σολφέζ, ιστορίας της μουσικής και μορφολογίας. Συνέχεια είχε το πτυχίο Αρμονίας, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών του κλασικού πιάνου, αποκτώντας το πτυχίο της. Η αγάπη της για τα ανώτερα θεωρητικά μαθήματα της μουσικής, την ώθησε να αποκτήσει έναν ακόμα τίτλο σπουδών, το πτυχίο Αντίστιξης, το οποίο ήταν η αφορμή για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, την απόκτηση πτυχίου Φούγκας. Οι σπουδές της δεν σταματούν, καθώς αυτήν την περίοδο προετοιμάζεται για την απόκτηση του διπλώματος Μονωδίας, δηλαδή κλασσικού τραγουδιού.
“Για να είσαι ένας σωστός δάσκαλος πρέπει πάντα να διδάσκεσαι και μάλιστα από τον ίδιο τον μαθητή σου. Την σημαντικότερη γνώση την πήρα ως δασκάλα και όχι ως μαθήτρια. Εκπαιδεύομαι από τους μαθητές μου μέσω των ερωτήσεων τους, των αποριών τους και της διαφορετικότητάς τους”, παραδέχεται.
“Κεφάλαιο” Φωνητική Τέχνη
Στο Vocalis διδάσκουν σύγχρονη φωνητική, με διάφορα παρακλάδια, προκειμένου να ακολουθήσεις αυτό που σου ταιριάζει.“Έχουμε το βασικό μάθημα της σύγχρονης φωνητικής, έχουμε μαθήματα όπως το Vocal Harmony που οι μαθητές μας διδάσκονται τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κάνουν δεύτερες φωνές. Για τις πιο μικρές ηλικίες, υπάρχουν οι παιδικές προπαιδείες, μουσικοκινητική μέσα από το παραδοσιακό μας τραγούδι. Επίσης, έχουμε ένα μάθημα που συνδυάζει τη μέταλ μουσική με την κλασική, τα γυναικεία οπερετικά φωνητικά. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί κι ένα ομαδικό τμήμα για songwriting, πού μπορούν να το παρακολουθήσουν ακόμα και άνθρωποι που δε γνωρίζουν μουσική” . To μάθημα της μουσικής θεωρίας είναι εξίσου σημαντικό. “Πρέπει να μάθεις τη μουσική γλώσσα για να μπορείς να επικοινωνήσεις με το σύνολο των μουσικών. Να είσαι μουσικός και όχι απλώς ένας τραγουδιστής”.
Πηγή: Nou-Pou