Η ρωμαϊκή pinsa αλλά και η υπέροχη θέα από τη βεράντα του Vista Blue είναι μερικοί από τους λόγους για να επισκεφθείς το νέο ιταλικό εστιατόριο της Βουλιαγμένης.
Σε ένα ήσυχο σημείο, με άμεση πρόσβαση από την παραλιακή και εύκολο parking, άνοιξε εδώ και μερικές εβδομάδες το νέο ιταλικό εστιατόριο της Βουλιαγμένης. Ο Γενοβέζος σεφ Michele Conforti καταπιάνεται με αυθεντικές συνταγές από τη χώρα του και δημιουργεί πιάτα που σε ταξιδεύουν σε αυτή, σε έναν χώρο που δεν έχει πάρει τυχαία το όνομά του. Το Vista Blue (δηλαδή «γαλάζια θέα») βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την ειδυλλιακή παραλία Μικρό Καβούρι, δίπλα από το ξενοδοχείο Divani Apollon, και βλέπει το απέραντο γαλάζιο του Αργοσαρωνικού.
Με ποιοτικές πρώτες ύλες και πρωταγωνιστές όπως η κρεμώδης burrata, το ντελικάτο stracchino (τυρί από τη βόρεια Ιταλία) και το διάσημο προσούτο San Daniele, το μενού του Vista Blue περιλαμβάνει κλασικές αλλά και πιο πρωτότυπες προτάσεις. Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η πίτσα του, που δεν είναι η κλασική ναπολιτάνικη αλλά η ρωμαϊκή pinsa. Με οβάλ σχήμα και ζυμάρι που γίνεται από τρία διαφορετικά αλεύρια, η pinsa ψήνεται για μόλις δυόμισι λεπτά και βγαίνει λεπτή, τραγανή εξωτερικά αλλά αφράτη εσωτερικά. Έτσι, εκτός από εύγευστη είναι και πολύ πιο ελαφριά, αφού χάρη στη σύστασή της η ζύμη έχει πολύ μεγαλύτερη απορρόφηση νερού (περίπου 80% σε σχέση με την κλασική ζύμη πίτσας που έχει γύρω στο 50%-60% νερό). Συνολικά, έχει λιγότερα λιπαρά (για την παρασκευή της χρησιμοποιείται μόνο ελαιόλαδο), λιγότερους υδατάνθρακες και λιγότερες θερμίδες.
Όσο για τα toppings: Μπορείς να επιλέξεις την κλασική εκδοχή της Margherita ή να τολμήσεις κάτι πιο ιδιαίτερο, όπως η Bianca, με γκοργκοντζόλα, μοτσαρέλα, αχλάδι fetel και καρύδια ή η Orientale με παστουρμά, κασέρι και σουτζούκι (φαντάσου την σαν ανοιχτή πίτα Καισαρείας). Αυτή που προτείνει ο σεφ πάντως είναι η Al Pesto που αντί για μοτσαρέλα έχει τυρί stracchino και χειροποίητο πέστο βασιλικού.
Εναλλακτικά, διάλεξε τη focaccia di Recco, τη λεπτή φοκάτσια που γεμίζεται επίσης με stracchino – μια συνταγή που έρχεται απευθείας από τη Λιγκούρια της βόρειας Ιταλίας.
Πηγή: nou-pou.gr