Σε ένα νεοκλασικό της οδού Καραΐσκου ένα μαγαζί σερβίρει κοκτέιλ και λατινοαμερικάνικα πιάτα σε έναν χώρο που μοιάζει με μεξικάνικη hacienda.
Στην αργκό της ισπανόφωνης Αμερικής “Che” σημαίνει φίλος. Εδώ και μερικές μέρες στον Πειραιά, ένα μαγαζί με αυτό το όνομα, τοποθετημένο σε ένα νεοκλασικό σπίτι, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου βασισμένη στην Νοτιοαμερικάνικη και μεξικανική κουλτούρα.
Δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια, το Che μας ταξιδεύει στην Λατινική Αμερική όχι μόνο με ένα κοκτέιλ ή ένα πιάτο που να τη θυμίζει. Τα τραπέζια του είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, τα καθίσματα είναι ντυμένα με έθνικ υφάσματα, το μπαρ έχει επένδυση από πραγματικό μπαμπού. Στην αυλή του νεοκλασικού που άνοιξε πρόσφατα της πόρτες του στον αριθμό 151 της οδού Καραΐσκου στήθηκε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε μεξικάνικη hacienda μόνο που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά.
Ακόμα κι αν κάποιος δεν μπει αμέσως στο κλίμα με το χαρακτηριστικό σκούρο ροζ χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους υπάρχει ένα mural ύψους 14 μέτρων της Frida Kahlo σχεδιασμένο από τον Παύλο Βεντούρη που διαλύει κάθε απορία για την «καταγωγή» του μαγαζιού. O Τζίμης Αποστόλου ως λάτρης της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας και πρώην ιδιοκτήτης του Viva Zapata δημιούργησε μαζί με τους Ιωσήφ και Στέλιο Καπετανάκη έναν χώρο που έλειπε από την περιοχή.
Εκτός από εκείνους που απολαμβάνουν τα σπιτικά refreshments, όπως μια λεμονάδα με αγαύη και ξύσμα πιπερόριζας, το ορκισμένο κοινό του συνδυασμού «τεκίλα με λεμόνι» θα βρει άκρως γευστικό το κοκτέιλ Colibri με blend λευκής τεκίλας με mezcal, φρέσκο χυμό lime και σαγκουίνι, μέλι βιολογικής αγαύης και χειροποίητη λεμονάδα από ελαιοζάχαρα εσπεριδοειδών με ανθό αλατιού ή το ομώνυμο Che με λευκή τεκίλα αρωματισμένη με πιπεριά Chipotle, Campari αρωματισμένο με κόκκους καφέ και γλυκό αφρώδη οίνο.
Για όσους αγαπούν την Καραϊβική και το ρούμι της υπάρχει το Night of the living dead με μείγμα από παλαιωμένα ρούμια Αγ. Δομίνικου, Παναμά και Μπαρμπάντος, χειροποίητο σιρόπι ιβίσκου Καραϊβικής και μπαχαρικών, φρέσκο χυμό lime και λικέρ πορτοκάλι. Η λίστα με κοκτέιλ (από 6 έως 11 ευρώ) που επιμελήθηκε ο Γιώργος Φιλιππίδης είναι εκτενής, περιλαμβάνει προτάσεις για πριν και μετά το γεύμα ενώ δεν χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ρούμι και την τεκίλα σαν βάσεις, όπως ίσως θα ήταν αναμένομενο. Παράλληλα, όσοι προτιμούν ένα straight ποτό δεν θα φύγουν παραπονεμένοι αφού το μπαρ του Che έχει επενδύσει σε μια πληθώρα ετικετών.
Πηγή: popaganda.gr