Το νέο μαγαζί στου Ψυρρή σερβίρει ανατολικά γλυκά και χειροποίητες πίτες ημέρας.
Άνετοι καναπέδες, ένα πλούσιο χαλί που καλύπτει τους τοίχους και το ταβάνι κατά τα πρότυπα της ανατολίτικης διακόσμησης, φωτιστικά που θυμίζουν μοντέρνους πολυέλαιους και πολλές διάσπαρτες στον χώρο κομψές πινελιές είναι μερικά από τα στοιχεία που κλέβουν τις εντυπώσεις στη Ζουμπουρλού, η οποία σύντομα θα υποδέχεται κόσμο και στην άνετη βεράντα της με θέα την πλατεία Ψυρρή.
Η Ζουμπουρλού -ανήκει στον Όμιλο Καστελόριζο- είναι μία Κομφεταρία, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, αλλά και μία Πιτασερί, ένα λογοπαίγνιο που κλείνει το μάτι στις μοναδικές χειροποίητες πίτες που ψήνονται με μεράκι κάθε μέρα στο μαγαζί.
Στον πλούσιο κατάλογο κυριαρχούν τα γλυκά σε δύο εξίσου λαχταριστές κατηγορίες, που υπογράφει ο Executive Pastry Chef Τάσος Ζησόπουλος. Αντλώντας έμπνευση από τις συνταγές που κληρονόμησε από τον ζαχαροπλάστη πατέρα του, ο σεφ παρουσιάζει μία ακαταμάχητη ποικιλία από παραδοσιακά και πολίτικα γλυκά που τιμούν τις ρίζες τους και αναδεικνύουν ιδανικά τα υλικά. Εκτός από το πλούσιο γαλακτομπούρεκο με κρέμα από βουβαλίσιο γάλα, τον κλασικό μπακλαβά και το εξαιρετικό εκμέκ κανταΐφι, η Ζουμπουρλού προσφέρει το δυσεύρετο βυζαντινό, ένα παραδοσιακό γλυκό με βάση από ραβανί και κρέμα πορτοκαλιού και κανέλας. Μία ξεχωριστή επιλογή είναι το υπέροχο κιουνεφέ με παγωτό, ενώ καθημερινά το μαγαζί μοσχομυρίζει από τα αρώματα της φρέσκιας πορτοκαλόπιτας και καρυδόπιτας.
Πηγή: nou-pou.gr