Μας έχουν συνοδέψει στις καθημερινές μας εξορμήσεις από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Αυτό είναι το ευχαριστώ του Nou Pou στα μαγαζιά της παραλιακής που την έκαναν και την κάνουν ακόμα πιο όμορφη.
Δεν έχει σημασία πως την αποκαλείς (παραλιακή ή Αθηναϊκή Ριβιέρα). Δεν έχει σημασία πότε θα την επισκεφτείς (πρωί για καφέ ή brunch, μεσημέρι για φαγητό προ ή μετά βουτιάς ή αργά το βράδυ για cocktails. Η αξία της παραμένει, έτσι και αλλιώς, ανεκτίμητη. Γιατί είναι μεγάλο προνόμιο να μπορείς να κάνεις όλα αυτά με θέα το απέραντο γαλάζιο, τις χρυσές αχτίδες του ήλιου να παιχνιδίζουν στο νερό και το θαλασσινό αεράκι να σου φέρνει ένα κύμα φρεσκάδας! Εδώ όλα εκείνα τα μαγαζιά των νοτίων προαστίων που αξίζει να ανακαλύψεις.
Ιθάκη
Ένα θρυλικό εστιατόριο των νοτίων προαστίων, που ξεχωρίζει για την υπέροχη θέα του και το ενδιαφέρον μενού του. Από το Ιθάκη έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου και διεθνούς jet set, από την Αθηνά Ωνάση μέχρι τον Leonardo DiCaprio και τον Bill Clinton. Και όχι άδικα. Στη fusion κουζίνα του είναι ξεκάθαρες οι ιαπωνικές επιρροές: Μπορείς να ξεκινήσεις με τη σαλάτα με βασιλικό καβούρι και φρούτα του πάθους, κάρι, σιγομαγειρεμένο φύκι kombu, αγγούρι και ζωμό umami και να συνεχίσεις με τα υπέροχα sushi rolls, όπως το τραγανό ρολό τόνου με αβοκάντο, wasabi και λάδι chorizo. Ειδική μνεία αξίζει και στις vegetarian επιλογές, όπως το φρέσκο καλαμπόκι tempura ή το σασίμι από καπνιστό παντζάρι. Ο κατάλογος συνεχίζεται με πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα, όπως η σαλάτα τοματίνια με κρίταμο και δροσουλίτες, καπνιστή μπουράτα, μήλο και πέρλες βασιλικού ή οι γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα αστακού, φέτα και ζελέ ούζο. Ζυμαρικά, ριζότο, ολόφρεσκα ψάρια και premium επιλογές για τους λάτρεις του κρέατος όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο black angus με φουαγκρά, πατάτα dauphinoise, καπνιστό παστινάκι, κρεμμύδι και σάλτσα σάμος ολοκληρώνουν το πραγματικά πλούσιο μενού.
Απόλλωνος 28
Ark
Για όσους δεν ήξεραν ότι το Ark σημαίνει κιβωτός και για όσους θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει μέσα σε αυτή την κιβωτό. Στα θρυλικά Αστέρια Γλυφάδας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1957 γεννήθηκε το όνειρο της Αττικής Ριβιέρας, βρίσκεται σήμερα ένα από τα πιο καλαίσθητα και εντυπωσιακά εστιατόρια της Αθήνας. Εξωτική και κοσμοπολίτικη, σχεδόν κινηματογραφική, η διακόσμηση που επιμελήθηκε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα του Σαρωνικού, κλέβουν τις εντυπώσεις. Πάνω σε αυτήν την ειδυλλιακή τοποθεσία έχτισε ο Γιάννης Μπαξεβάνης το αριστουργηματικό μενού του Ark: Χορτόπιτα με ξύγαλο σε φύλλο φτιαγμένο από χαρούπι ή τυρόπιτα ψημένη στον ξυλόφουρνο, γαύρος μαριναρισμένος με αλάτι, ξύδι, μαϊντανό σκόρδο και ελαιόλαδο, γαριδάκι τραγανό πάνω σε μους λευκού ταραμά, βιολογική πράσινη σαλάτα αρωματικών με παξιμάδι, μαυρομάτικα, φύτρο από φασολάκια, ελαιόλαδο και αγουρίδα, γιουβέτσι θαλασσινών κ.α.
Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
Blue fish
«Πρόκειται για ένα εστιατόριο που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Μπορείς να έρθεις το μεσημέρι, να πιεις ένα ούζο δίπλα στη θάλασσα και να φας ένα χταπόδι ή καλαμάρι και, αντίστοιχα, το βράδυ να πάρεις την παρέα σου και να ζήσεις μια μαγική στιγμή». Έτσι περιγράφει το Blue Fish ο 34χρονος σεφ του, Γιώργος Οικονομίδης, που εδώ και δυο χρόνια έχει βρει εδώ το λιμάνι του.Πράγματι, το Blue Fish φαίνεται να μην υστερεί σε κανέναν τομέα: Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στην θάλασσα, με ευγενέστατο προσωπικό και με ιδιαίτερες γεύσεις να βγαίνουν από την κουζίνα του, είναι πράγματι λόγος για να έρθει κανείς στη Βουλιαγμένη από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η καρδιά του Blue Fish είναι πάντως το ποιοτικό φρέσκο ψάρι και απευθύνεται στους ανθρώπους που θέλουν να το φάνε σε οποιαδήποτε μορφή. Εδώ δεν θα περιμένεις στη βιτρίνα κάποιον απλά να σου ζυγίσει και να σου ψήσει το ψάρι σου, αλλά θα το διαλέξεις με την πλήρη καθοδήγηση του προσωπικού και πάνω του θα έχεις τρεις, έξι ή και ακόμα περισσότερες διαφορετικές επιλογές εκτέλεσης.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 4 , Βουλιαγμένη
Πηγή: nou-pou.gr