Συγκεντρώσαμε τα μαγαζιά όπου μπορείς να απολαύσεις καφέ, φαγητό και ποτό έχοντας συντροφιά το τζάκι να σιγοκαίει. Ιδανικό σκηνικό για το χειμώνα.
Το Ρεμούτσικο:
Το μαλακό, ζουμερό και εξαίσια ψημένο χοιρινό κοντοσούβλι μπορεί να παραμένει bestseller της παρεϊστικης ταβέρνας του Αγίου Δημητρίου για παραπάνω από τρεις δεκαετίες, όμως δεν είναι το μόνο πιάτο που ο κόσμος λατρεύει να παραγγέλνει στο Ρεμούτσικο. Το καλοκαίρι η αυλή του μπορεί να υπόσχεται δροσιά με τα λουλούδια και τις πρασινάδες της, όμως το χειμώνα με τα δύο (!) μονίμως αναμμένα τζάκια στον εσωτερικό χώρο, η ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα είναι άλλο πράγμα.
Καστελόριζο Βάρκιζα:
Η παράδοση στο φρέσκο ψάρι, η ποιότητα στις πρώτες ύλες και τα προσεγμένα πιάτα, είναι οι λόγοι που κάνουν το Καστελόριζο να διατηρεί το φανατικό κοινό του. Μετά την τελευταία ανακαίνιση, ο χώρος του εστιατορίου της Βάρκιζας απέκτησε πιο country στυλ, με τα φωτεινά και τα γήινα χρώματα να κυριαρχούν, ενώ τους κρύους μήνες, το τζάκι ζεσταίνει διακριτικά το χώρο.
Ο Τσολιάς:
Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες οικογενειακές ταβέρνες στα Βλάχικα, με τον μπαρμπα-Γιάννη να κρατάει τα ηνία του καταστήματος εδώ και δεκαετίες. Η ταβέρνα που έχει γράψει τη δική της ιστορία στην αθηναϊκή και δη νότια διασκέδαση, διαθέτει παραδοσιακή διακόσμηση κι ένα τζάκι που ζεσταίνει στο μάξιμουμ την ατμόσφαιρα.
Πηγή: nou-pou.gr