Ξέρουμε πού θα πίνεις από αύριο τον πρωινό καφέ σου (και έχουμε έξι λαχταριστές προτάσεις για να τον συνοδέψεις).
Εδώ και 40 περίπου χρόνια, η οικογένεια Κατσιούλη ξυπνά κάθε μέρα από τα χαράματα. Ο φούρνος τους, ένας από τους μακροβιότερους πια στα νότια προάστια, άνοιξε στο Ελληνικό πολύ πριν η περιοχή πάρει τη σημερινή της, πολυσύχναστη μορφή. Ήταν μόλις αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν το αρτοποιείο άρχισε αργά αλλά σταθερά να χτίζει τη φήμη και την πελατεία του, επενδύοντας στο φρεσκοψημένο ζυμωτό ψωμί και στη σταθερή του ποιότητα.
Σήμερα, η επιχείρηση έχει περάσει πια στον γιο της οικογένειας, τον Μάριο. Διατηρώντας όσα καθιέρωσαν τον φούρνο στην αγορά και τις συνειδήσεις των πελατών του, αλλά παράλληλα επενδύοντας σε νέες τάσεις και προϊόντα, ο Μάριος Κατσιούλης έχει αναλάβει ένα απαιτητικό αλλά πολύ ενδιαφέρον έργο: Να συνδυάσει την παράδοση με την ανανέωση, το παλιό με το καινούριο, το παρελθόν με το μέλλον. Και φαίνεται να τα καταφέρνει.
Έτσι, εκτός από το βλάχικο, το προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης που εδώ και χρόνια βγαίνει κάθε πρωί από το εργαστήριο του Κατσιούλη, στις βιτρίνες του θα βρεις πια σάντουιτς με ιταλική φοκάτσια, μπάρες δημητριακών σε διάφορες γεύσεις και ιδιαίτερα γλυκά. «Η αλήθεια είναι πως πάντα ήμασταν γνωστοί για το ψωμί μας, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουμε δώσει έμφαση και σε άλλα προϊόντα, όπως επίσης και στο ζαχαροπλαστείο. Η εμπειρία χρόνων των γονιών μου, οι άριστες πρώτες ύλες -για παράδειγμα το πολύ καλό αλεύρι και το χειροποίητο προζύμι- παραμένουν βασικά στοιχεία του αρτοποιείου, αλλά παράλληλα προσπαθούμε να προσφέρουμε νέα προϊόντα, δουλεύοντας πολύ σκληρά για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, με τον Κώστα Φύτρο, τον chef που έχει αναλάβει το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, κάνουμε συνέχεια ταξίδια στο εξωτερικό, βλέπουμε εκθέσεις, επισκεπτόμαστε μαγαζιά, ψάχνουμε ιδέες, δοκιμάζουμε» λέει ο ίδιος.
Πράγματι, αν ρίξεις μια ματιά στα γλυκά θα βρεις πολλές γνώριμες και αγαπημένες επιλογές αλλά και πιο ξεχωριστές προτάσεις, όπως η πολύχρωμη τάρτα φραμπουάζ με φιστίκι ή το περίτεχνο τιραμισού που έρχεται μέσα σε σοκολατένιο γλαστράκι.
Ο άλλος τομέας στον οποίο η επιχείρηση αποφάσισε να επενδύσει είναι ο καφές. Έτσι, εδώ και μερικούς μήνες που ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή ανακαίνιση, δίπλα ακριβώς από το πωλητήριο θα ανακαλύψεις έναν πραγματικά όμορφο χώρο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, που φτιάχνεται από εκπαιδευμένους baristas χρησιμοποιώντας εξαιρετικές ποικιλίες.
Πηγή: nou-pou.gr